MOTO KLUB AMD TREBNJE  
MOTO KLUB AMD TREBNJE
 
ZADNJE NOVICE
www.rezervniavtodeli24.si
TAGI MOTO KLUB TREBNJE
O piškotkih

Kaj so piškotki


Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.


Zakaj so piškotki potrebni?


Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike.


Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?


Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.
Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.


Katere piškotke uporablja naša spletna stran?

Poleg lastnih piškotkov uporabljamo tudi piškotke tretjih (npr:Google). Če želite informacije kako tretje osebe uporabljajo piškotke, preverite pravilnike uporabe na njihovih spletnih mestih.

 

1. Piškotki lastne spletne strani

 

Ime piškotka Namen Veljavnost Vrsta
cc_cookie_accept Shranjevanje izbire nastavitev piškotkov trajni Lastni
cc_cookie_decline Shranjevanje izbire nastavitev piškotkov trajni Lastni

 

2. Piškotki najpogostejših zunanjih spletnih strani /servisov (piškotki tretjih)

 

Ime piškotka Namen Veljavnost Podjetje
_utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_utmb Statistika ogledov spletne strani 30 minut Google Analytics
_utmc Statistika ogledov spletne strani do zaprtja brskalnika Google Analytics
_utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics
Copyright (C) Moto klub AMD Trebnje
[ O piškotkih ]